lange-piet-boot-reddingsloep-water-centrum-dok-01

Onze nieuwe aanwinst!!

Onlangs hebben wij onze nieuwe aanwinst ter water gelaten. Lemmer ligt prachtig gelegen tussen De Brekken, Het Tjeukemeer en het IJsselmeer.

Restaurant / Eetcafé Lange Piet ligt aan “Het Dok” in Lemmer en is met de boot uitstekend bereikbaar!

live-muziek-lemmer-friesland

Kees Plat – Tribute to The Catsband – Zaterdag 20 Januari 2018

Plat trad op in bands als Double Trouble, Friends (een begeleidingsband met onder meer Carola Smit) en Stampvast. Van de laatste was hij een van de oprichters. Verder vormde hij met André Veerman een duo voor feestmuziek. Hij is eigenaar van een muziekstudio waarin hij zelf muziek schrijft. Hij schreef bijvoorbeeld werk voor de zanger Mark van Veen met wie hij ook een muzikaal duo vormt. Hij treedt ook solo op.

In 2001 was hij een van de oprichters van de Tribute To The Cats Band, een van de twee coverbands die landelijk optreden met nummers van The Cats. De band speelt niet alleen covers, maar ook andere liedjes waarvan Plat er meerdere heeft geschreven. In 2013 waren negen van de achttien nummers van de band in de Volendammer Top 1000 niet van The Cats.

 

kees plat tribute tot the cats band

 

pubquiz-lemmer-friesland-drinken-bier

Lange Piet’s Oudejaarspubquiz

Oudejaarspubquiz met vragen over de gebeurtenissen van het jaar 2017. Daarnaast komen de hits van het afgelopen jaar voorbij en nemen we een kijkje naar belangrijke gebeurtenissen uit het nieuws.

Teams kunnen zich opgeven in groepen van 3 tot 5 personen voor de leukste pubquiz van Friesland.

Het is een activiteit voor jong en oud. Inleg is €2,00 per persoon en er worden hapjes geserveerd tijdens de pauzes. Het beste team wint een leuke prijs maar strijdt vooral om de eer.

Ook toeschouwers zijn van harte welkom in Eetcafé Lange Piet Lemmer bij de leukste pubquiz van Friesland!

lange piet dickens festival lemmer

Dickens Festijn Lemmer

Ontdek het ultieme kerstgevoel tijdens het Dickens Festijn Lemmer. Twee dagen lang is het oude centrum van Lemmer omgetoverd tot een oud Engels vissersdorp uit de 19e eeuw. Honderden personages en figuranten brengen de straten tot leven en wanen de bezoekers in het roemruchte Victoriaanse tijdperk.

Een fraaie looproute brengt (straat)theater, (koren)zang, dans en andere verrassende acts.

De winterfair zal worden opgesteld rondom de binnenhaven van Lemmer en ook een heuse ijsbaan zal niet ontbreken.

Ook dit jaar is de entree 2.00 aan de kassa. Wil je lange wachtrijen voor de kassa’s voorkomen ? Bestel dan online je E-Ticket € 2.00 + € 0.39 Service en Transactiekosten.

Naast de online kaartverkoop kun je terecht bij onderstaande voorverkoop adressen:

Jumbo Sjoerd de Jong – Lemmer * Nauticshop – Lemmer * Primera – Lemmer * Bruinsma Kaas & Wijn – Lemmer * Jumbo Jan Altenburg – Sint Nicolaasga * Primera – Joure *Muziekwinkel de Snaar – Heerenveen * Muziekwinkel R&G Sound – Emmeloord * Bloeicentrum Burghgraef – Balk * Sigarenmagazijn Sipma – Sneek * Nauticshop – Bakhuizen

Kijk voor info op:

http://www.dickensfestijnlemmer.nl

Lange piet optreden jazz bm latin

Jazz in Lemmer – 1 oktober gaan we weer los!

In het programma van de Jazzclub ‘Jazz in Lemmer’ treedt op zondagmiddag 1 oktober de B&M Latinband op in Eetcafé Lange Piet, vanaf 16.30 uur.

Deze Salsaband bestaat uit 9 leden die merendeels al 20 jaar met elkaar samen spelen. Deze topformatie uit Noord-Nederland bestaat uit drie zangeres/zangers, drie percussieleden en drie blazers die worden bijgestaan door piano en bas. Ze brengen Salsa-, Merengue- en Bachatanummers.

In Eetcafé Lange Piet kunt u vanaf 16.30 uur luisteren naar deze warmbloedige muziek onder het genot van een hapje en drankje. Er wordt een Jazzmenu geserveerd, maar er kan ook a la carte gegeten worden.

Kijk ook eens op de website van de band: https://www.benm-latinband.nl

De entree is gratis.

flyer Fryske Kroechkwis De Lemmer

De leukste Fryske Kroechkwis ynkoarten op De Lemmer!

Op freed 24 maart om 20:00 oere organisearret Praat mar Frysk fan de Afûk in Fryske Kroechkwis yn ytkafee ‘Lange Piet’ op De Lemmer! Meidwaan? Jou dy mei dyn team (1-6 persoanen) op fia praatmarfrysk@gmail.com en wa wit winne jim de haadpriis!
Der is muzyk, der is bier, der is fris en fansels de leukste fragen oer De Lemmer en Fryslân! De presintaasje is yn hannen fan stand-up comedian Douwe Gerlof Heeringa.
De Fryske Kroechkwis wurdt mei mooglik makke troch ytkafee ‘Lange Piet’, Sonnema, Weidenaar Woarst, drukkerij Van der Eems en de Afûk. Heel graach oant sjen op freed 24 maart op De Lemmer!

flyer Fryske Kroechkwis De Lemmerhttp://www.praatmarfrysk.nl/

Live muziek in Lemmer – Het bluesduo Tuff Enuff treedt 18 maart op in Eetcafé Lange Piet

Tuff Enuff bestaat uit Jan Scheffer en Henk Kuyper, twee ervaren muzikanten met hart en ziel verknocht aan de blues. Het bluesduo Tuff Enuff treedt 18 maart 2017 op in Eetcafé Lange Piet.

Jan Scheffer – zang en gitaar.
Jan is een zeer getalenteerde gitarist waarbij geen muziekstijl hem vreemd is. Bewust heeft hij in zijn vroege jaren al gekozen voor de blues en wat daar relevant aan is. Ook is Jan een begenadigd zanger waar de emoties van afspatten. Muziek is vanaf zijn jeugd een passie en heeft mede door zijn conservatorium-opleiding als gitarist de mogelijkheid om zijn gevoelens in Tuff Enuff tot uiting te brengen.

Henk Kuyper – mondharmonica, zang en gitaar.
Henk heeft een geboren aanleg voor mondharmonica en gebruikt dit dan ook als volwaardig instrument. Daarnaast heeft hij ook een ruime bekwaamheid op gitaar ter ondersteuning van zijn karakteristieke vocale kwaliteiten. In combinatie van deze drie elementen en met een ervaring van zo’n 30 jaar weet hij zijn muziek in Tuff Enuff goed over te brengen op het publiek.

Sinds de zomer van ’96 treden deze twee muzikanten regelmatig op als duo onder de naam Tuff Enuff. Tuff Enuff speelt vooral gevarieerde , swingende blues, herkenbare nummers (Stones, Beatles, Clapton, Dylan) maar ook eigen werk.

De toegang is gratis.

Kijk op www.tuffenuff.nl voor meer informatie

tekening klantengek eetcafe lemmer lange piet

Klantengek maakte een leuke tekening over Lange Piet

André Troost is gek op klanten – hij maakte een leuke tekening over Lange Piet

Like = duimen omhoog voor deze serveersterZeroEen kennis van me ging uit eten bij Eetcafé Lange Piet Lemmer in…

Geplaatst door Klantengek op vrijdag 6 januari 2017

De tekst:

Een kennis van me ging uit eten bij Eetcafé Lange Piet Lemmer in Lemmer. Gezellige tent met een speelhoek voor de kleinkinderen. Toen de serveerster de bestelling op kwam nemen, aarzelde hij over het drankje. ‘Doe maar een Cola…ehm…light’. Ze dacht meteen mee: ‘Ik heb ook cola Zero, heeft u dat al eens geprobeerd?’ Mijn kennis kon haar service waarderen en bestelde de Zero. Het eten smaakte goed, de bediening nog beter.

De volgende dag besloot de familie weer naar dezelfde plek te gaan. Goed eten, fijne bediening, waarom zou je ergens anders heen gaan? (Zo kan het werken!) Dezelfde serveerster zag ze binnenkomen. Toen ze aan tafel zaten en zij met de menukaarten kwam zei ze: Cola Zero dan maar? Gelach! De toon gezet, de sfeer meteen goed. En een onbekende klant ontwikkeld zich naar vaste klant.

Gemaakt door Klantengek

André Troost is gek op klanten. En ook op personeel. En op de momenten waarop deze ‘mensen’ elkaar ontmoeten. In de winkel, aan de balie, in de stoel (kapper, tandarts e.d.) of in het café. Het oude winkelen en het nieuwe. Van viskraam tot cross-channel. De kopende wereld waarin we leven. En waarin André klantengek is. Op deze Facebook pagina deelt hij gave tips en inspireert hij andere klantengekken.

 

Lange-Piet-kerstdagen-diner-lemmer-eten-kerst

Kerstdagen zijn wij geopend!

Eetcafé Lange Piet is dit jaar beide kerstdagen geopend

U kunt reserveren voor 1e kerstdag vanaf 17.00 uur.
Men kan vrij kiezen uit de gerechten van onze menukaart.
Uiteraard word alles op feestelijke wijze geserveerd en is er extra keuze uit diverse heerlijkheden.

Op tweede kerstdag zijn wij vanaf 14.00 uur geopend en bent u van harte welkom om te komen eten of gewoon voor een gezellig praatje, drankje of een partij biljarten.
Reserveren is niet nodig op tweede kerstdag.

Tijdens beide kerstdagen is het niet mogelijk uw restaurantcadeaukaart of diner-cadeau kaart te gebruiken.