Lange piet optreden jazz bm latin

Jazz in Lemmer – 1 oktober gaan we weer los!

In het programma van de Jazzclub ‘Jazz in Lemmer’ treedt op zondagmiddag 1 oktober de B&M Latinband op in Eetcafé Lange Piet, vanaf 16.30 uur.

Deze Salsaband bestaat uit 9 leden die merendeels al 20 jaar met elkaar samen spelen. Deze topformatie uit Noord-Nederland bestaat uit drie zangeres/zangers, drie percussieleden en drie blazers die worden bijgestaan door piano en bas. Ze brengen Salsa-, Merengue- en Bachatanummers.

In Eetcafé Lange Piet kunt u vanaf 16.30 uur luisteren naar deze warmbloedige muziek onder het genot van een hapje en drankje. Er wordt een Jazzmenu geserveerd, maar er kan ook a la carte gegeten worden.

Kijk ook eens op de website van de band: https://www.benm-latinband.nl

De entree is gratis.

flyer Fryske Kroechkwis De Lemmer

De leukste Fryske Kroechkwis ynkoarten op De Lemmer!

Op freed 24 maart om 20:00 oere organisearret Praat mar Frysk fan de Afûk in Fryske Kroechkwis yn ytkafee ‘Lange Piet’ op De Lemmer! Meidwaan? Jou dy mei dyn team (1-6 persoanen) op fia praatmarfrysk@gmail.com en wa wit winne jim de haadpriis!
Der is muzyk, der is bier, der is fris en fansels de leukste fragen oer De Lemmer en Fryslân! De presintaasje is yn hannen fan stand-up comedian Douwe Gerlof Heeringa.
De Fryske Kroechkwis wurdt mei mooglik makke troch ytkafee ‘Lange Piet’, Sonnema, Weidenaar Woarst, drukkerij Van der Eems en de Afûk. Heel graach oant sjen op freed 24 maart op De Lemmer!

flyer Fryske Kroechkwis De Lemmerhttp://www.praatmarfrysk.nl/

Live muziek in Lemmer – Het bluesduo Tuff Enuff treedt 18 maart op in Eetcafé Lange Piet

Tuff Enuff bestaat uit Jan Scheffer en Henk Kuyper, twee ervaren muzikanten met hart en ziel verknocht aan de blues. Het bluesduo Tuff Enuff treedt 18 maart 2017 op in Eetcafé Lange Piet.

Jan Scheffer – zang en gitaar.
Jan is een zeer getalenteerde gitarist waarbij geen muziekstijl hem vreemd is. Bewust heeft hij in zijn vroege jaren al gekozen voor de blues en wat daar relevant aan is. Ook is Jan een begenadigd zanger waar de emoties van afspatten. Muziek is vanaf zijn jeugd een passie en heeft mede door zijn conservatorium-opleiding als gitarist de mogelijkheid om zijn gevoelens in Tuff Enuff tot uiting te brengen.

Henk Kuyper – mondharmonica, zang en gitaar.
Henk heeft een geboren aanleg voor mondharmonica en gebruikt dit dan ook als volwaardig instrument. Daarnaast heeft hij ook een ruime bekwaamheid op gitaar ter ondersteuning van zijn karakteristieke vocale kwaliteiten. In combinatie van deze drie elementen en met een ervaring van zo’n 30 jaar weet hij zijn muziek in Tuff Enuff goed over te brengen op het publiek.

Sinds de zomer van ’96 treden deze twee muzikanten regelmatig op als duo onder de naam Tuff Enuff. Tuff Enuff speelt vooral gevarieerde , swingende blues, herkenbare nummers (Stones, Beatles, Clapton, Dylan) maar ook eigen werk.

De toegang is gratis.

Kijk op www.tuffenuff.nl voor meer informatie

tekening klantengek eetcafe lemmer lange piet

Klantengek maakte een leuke tekening over Lange Piet

André Troost is gek op klanten – hij maakte een leuke tekening over Lange Piet

Like = duimen omhoog voor deze serveersterZeroEen kennis van me ging uit eten bij Eetcafé Lange Piet Lemmer in…

Geplaatst door Klantengek op vrijdag 6 januari 2017

De tekst:

Een kennis van me ging uit eten bij Eetcafé Lange Piet Lemmer in Lemmer. Gezellige tent met een speelhoek voor de kleinkinderen. Toen de serveerster de bestelling op kwam nemen, aarzelde hij over het drankje. ‘Doe maar een Cola…ehm…light’. Ze dacht meteen mee: ‘Ik heb ook cola Zero, heeft u dat al eens geprobeerd?’ Mijn kennis kon haar service waarderen en bestelde de Zero. Het eten smaakte goed, de bediening nog beter.

De volgende dag besloot de familie weer naar dezelfde plek te gaan. Goed eten, fijne bediening, waarom zou je ergens anders heen gaan? (Zo kan het werken!) Dezelfde serveerster zag ze binnenkomen. Toen ze aan tafel zaten en zij met de menukaarten kwam zei ze: Cola Zero dan maar? Gelach! De toon gezet, de sfeer meteen goed. En een onbekende klant ontwikkeld zich naar vaste klant.

Gemaakt door Klantengek

André Troost is gek op klanten. En ook op personeel. En op de momenten waarop deze ‘mensen’ elkaar ontmoeten. In de winkel, aan de balie, in de stoel (kapper, tandarts e.d.) of in het café. Het oude winkelen en het nieuwe. Van viskraam tot cross-channel. De kopende wereld waarin we leven. En waarin André klantengek is. Op deze Facebook pagina deelt hij gave tips en inspireert hij andere klantengekken.

 

Lange-Piet-kerstdagen-diner-lemmer-eten-kerst

Kerstdagen zijn wij geopend!

Eetcafé Lange Piet is dit jaar beide kerstdagen geopend

U kunt reserveren voor 1e kerstdag vanaf 17.00 uur.
Men kan vrij kiezen uit de gerechten van onze menukaart.
Uiteraard word alles op feestelijke wijze geserveerd en is er extra keuze uit diverse heerlijkheden.

Op tweede kerstdag zijn wij vanaf 14.00 uur geopend en bent u van harte welkom om te komen eten of gewoon voor een gezellig praatje, drankje of een partij biljarten.
Reserveren is niet nodig op tweede kerstdag.

Tijdens beide kerstdagen is het niet mogelijk uw restaurantcadeaukaart of diner-cadeau kaart te gebruiken.

stamppot-lemmer-buffet-restaurant-eten-diner

Vanaf heden Stamppot-buffet in Eetcafé Lange Piet

Vanaf heden serveren wij een echt winters Stamppot-buffet in Eetcafé Lange Piet.  Standaard serveren wij zuurkool en boerenkool, maar op aanvraag is alles  mogelijk. Inclusief dame blanche of sorbet na. Kosten: € 13,50 p.p. Overigens wel even reserven en alleen vanaf groepen van 8 personen of meer.

Een stamppot is in Nederland en in Vlaanderen, waar het veelal stoemp wordt genoemd, een traditioneel gerecht dat wordt bereid uit diverse onderdelen, meestal uit aardappelen en groenten.

Pubquiz in Lemmer – Friesland

Op Vrijdag 25 november wordt er bij Eetcafé Lange Piet in Lemmer weer een pubquiz georganiseerd. Teams kunnen zich opgeven in groepen van 3 tot 5 personen voor de leukste pubquiz van Friesland.

Het is een activiteit voor jong en oud. Inleg is €2,00 per persoon en er worden hapjes geserveerd tijdens de pauzes. Het beste team wint een leuke prijs maar strijd vooral om de eer.

Ook toeschouwers zijn van harte welkom in Eetcafé Lange Piet Lemmer bij de leukste pubquiz van Friesland!

bier-van-de-maand-lange-piet-bokbier-leute

Nieuw bier op de tap: Leute Bokbier

Eetcafé Lange Piet schenkt vanaf heden het Leute Bokbier van brouwerij van Steenberge. Leute Bokbier werd voor het eerst door brouwerij Van Steenberge gebrouwd in 1927. De bok en de hopperank in het logo verwijzen naar de bokken van de toenmalige brouwerij-boerderij en de aanpalende hoppevelden. Samen met het stopzetten van de landbouwactiviteit verdween helaas ook het Leute Bokbier en het werd pas in 1997 opnieuw geproduceerd. LEUTE BOKBIER verenigt al het goede van vroeger en de kennis van heden. LEUTE BOKBIER is een donkerrood zwaar bier van hoge gisting dat nagist op de fles of het vat. Het heeft een zeer aromatische smaak, niet te uitgesproken zoet maar vol en mild in de mond. Opvallende kanttekening: bij dit bier hoort een speciaal tuimelglas met houten voetje. Na het degusteren van enkele Leutebokjes wordt het wel eens wat lastiger om het glas in het voetje te mikken.

Lees meer over brouwerij Van Steenberge